Alternative pentru albirea dintilor

Faptul ca ceaiul sau cafeaua pot duce la patarea danturii, este un lucru arhicunoscut. De ani de zile se cauta metode eficiente de albire a dintilor. In primul rand, insa, trebuie sa scapati de acele obiceiuri nesanatoase precum fumatul sau cafeaua.

Exista insa numeroase alimente care pot ajuta la albirea dintilor. Iata cateva exemple:

Capsunile - foarte gustoase, aceste fructe ale verii te pot ajuta sa iti albesti dintii. Iata cum le folosesti: maseaza dintii cu aceste fructe pisate; cu grija insa, deoarece samburii acestora pot ataca smaltul dintilor. Atentie: zaharul si acizii din continutul acestor fructe altereaza dintii; asadar, la sfarsitul acestei operatiuni, spalati-va intotdeauna cu o pasta de dinti care sa contina fluor.

Suc de lamaie amestecat cu bicarbonat - stim cu totii ca bicarbonatul de sodiu este ingredientul care se foloseste la curatirea si albirea dintilor. Iata cum se procedeaza: turnati cateva picaturi de suc de lamaie peste bicarbonat si apoi aplicati aceasta "pasta pe dinti"; clatiti intotdeauna gura dupa aceasta operatiune, deoarece sucul de lamaie este foarte acid si poate altera smaltul dintilor.

Sare si bicarbonat - aceasta este o alta combinatie "domestica". Aveti grija in acest caz sa nu inghititi acest amestec, deoarece nu are un gust prea placut; clatiti gura cu apa proaspata.

Un mar - natura usor acida si calitatea astringenta a merelor, impreuna cu consistenta lor dura si bogata in fibre, fac ca acest aliment sa fie ideal pentru curatirea si albirea dintilor. Dupa ce ati consumat mere, clatiti-va gura cu apa pentru a indeparta de pe dinti zaharul si acidul din continutul acestora.

Acestea sunt doar cateva sugestii pentru albirea dintilor. Insa ideal ar fi sa nu consumati alimente care por afecta albul dintilor. De asemenea este foarte important sa consumati lactate, care, prin continutul lor bogat in calciu, ajuta la protejarea si intarirea dintilor. Cel mai important lucru dintre toate, insa, este sa va spalati pe dinti cel putin de doua ori pe zi folosind o pasta de dinti ce contine fluor.

Doriti mai multi Pacienti?